Morotskaka

Morotskaka,
ingredienser till 1 form eller 18 muffins

 

Kaka

4 st ägg
340 g socker (4 dl)
200 g smör
6 dl rivna morötter
240 g mjöl (4 dl)
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Frosting

200 g Philadelphiaost
150 g rumsvarmt smör
180 g florsocker (3 dl)
3 tsk vaniljsocker
Citronzest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg fram smör till frostingen.

  2. Klä en långpannan eller springformen med bakplåtspapper.

  3. Smält smöret och låt svalna.

  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner försiktigt.

  5. Tillsätt det smälta smöret.

  6. Riv morötterna och blanda ner i smeten.

  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 12 – 15 minuter. Kakan är klar när stickan kommer ut torr.

  8. Medan kakan svalnar på galler gör du frostingen.

  9. Vispa smör, Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till en slät kräm.

  10. Tillsätt citronzest efter smak och rör ihop med hjälp av en slickepott.

  11. När kakan har svalnat helt breder eller spritsar du på frostingen.

  12. Pudra över kanel eller toppa med citronzest innan du serverar.